Upphovsmakare

Rolf Tannergård – initiativ

Rolf Tannergård etablerade kontakt med båt- och flygplanskonstruktören Kåre Ljung och formgivaren Annica Sundh för att skapa en komfortabel, lättseglad båt med hög prestanda för kryssegenskaper.

Rolf har sedan tidigare varit upphovsman till den populära Aspect40. Årets nyhet 2010 på mässan Allt för sjön.

Rodney Ardern - Projektledare

Rodney Ardern kommer från Nya Zeeland och är en mycket kompetent ledare för att driva seglingsprojekt. Rodney är dessutom professionell seglare med många genomförda Americas cup-seglingar. Den senaste meriten är totalvinst i Fastnet, med en Rambler 88 (fot).

Kåre Ljung – konstruktör

Kåre Ljung har drygt trettio års erfarenhet och har rykte om sig att vara en av Europas smartaste båtkonstruktörer.

Kåre har utvecklat flertalet smarta lösningar för att Aspect45 ska kunna seglas på egen hand eller two-handed.

Håkan Karlsson

Håkan Karlsson har varit delaktig i konstruktionen av Aspect45. Håkan har kombinerat sina kunskaper inom teknisk design, konstruktion, byggledning och projektledning med sin långa erfarenhet från segling.

Annica Sundh – formgivare

Annica är bildkonstnär, och har studerat vid Konstfack, Konstskolan för bildande konst i Stockholm samt Grundskolan för konstnärlig utbildning.

Annica har designat inredningen i Aspect45 och har även tidigare formgivit inredningen i Aspect40.

Daniel Fehler

Daniel Fehler har med sin kompetens skräddarsytt hydraulsystemet. Fördelar med hydrauliska system är bland annat kraft, noggrannhet, effektivitet och enkelt underhåll.

Sune Carlssons båtvarv

Leif Carlsson och hans professionella team bygger Aspect45 på Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden.

Teamet har lång erfarenhet från att bygga snabba båtar med annorlunda lösningar, allt från Starbåtar och skärgårdsbåtar till Oceanracebåtar.